>>


Sport

De Sportstroom is: veel sporten, een aantal clinics en ieder jaar een (sport)kamp. Veel sporten en activiteiten die je anders niet zo snel zou doen. En extra aandacht voor sporten die je ook tijdens de lessen L.O. doet, bijvoorbeeld moeilijkere sprongen op de minitrampoline. Voor de sportstroom betaal je een extra bedrag van 150,- euro. Van dit bedrag worden de clinics, kampactiviteiten, huur van buitenschoolse accommodaties zoals het zwembad en de hockeyvelden, en de aanschaf en het onderhoud van materialen speciaal voor de leerlingen van de sportstroom gefinancierd.  

Verdieping en verbreding

In de Sportstroom maak je kennis met sporten die tijdens de reguliere lessen niet (of nauwelijks) aan bod komen, zoals rugby, frisbee, hockey, zwemmen of trapeze zwaaien. Er is ruim aandacht voor onder andere vormen van les- en leiding geven, samenwerkingsopdrachten, gezondheid, sportiviteit en sportief gedrag, hulpverlenen en organiseren.

Clinics/Activiteiten

Elk jaar volgen leerlingen van de Sportstroom een aantal clinics. Mink v.d. Weerden verzorgde een hockeyclinic, we hebben clinics gehad in freerunning en bossabal, honkbal, basketbal, voetbal, boksen en breakdance. Ook de Eindhovense City Run staat jaarlijks op het programma.

Sportkamp

Het jaarlijkse kamp is leuk, leerzaam en gezellig. In leerjaar 1 ga je op landkamp. Dat betekent mountainbiken, klimmen, tokkelen. Verder een spannend nachtspel, een leuke quiz-/muziekavond en levend stratego.

In leerjaar 2 ga je op waterkamp. Dat betekent onder andere waterskiën en van een waterschans glijden. Dit vindt plaats rondom het recreatiegebied van Aquabest.

In leerjaar 3 ga je op winterkamp naar Winterberg (D). Hoogtepunten: skiën, de winter6kamp en de fakkeltocht.

Zie de folder voor meer informatie.Schoolgids

 download pdf

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1 , 5521 CK Eersel

Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.