Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium


Algemeen

1.       Welke iPad is geschikt?

Met het meest recente type iPad (10.2 inch iPad 2019) kan uw kind zeker 3 jaar vooruit. Er is minimaal 32 GB opslagcapaciteit nodig. De optie 4G heb je op school niet nodig, want er is overal Wifi.

Type iPad 

Toelichting

iPad  2019

De een na laatste iPad, geschikt met opslagcapaciteit van 32 GB (meer mag). Gezien de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding, het adviesmodel, zeker in combinatie met de pencil.

iPad 2018  


iPad met opslagcapaciteit van 32 GB (meer mag) is geschikt. Gaat naar verwachting meer dan drie jaar mee. 


2.       Mag u ook een tablet van een ander merk gebruiken?

Nee, een ander tablet dan de iPad van Apple is voor ons onderwijsaanbod niet mogelijk. We hebben als school gekozen voor de iPad, omdat de meest bruikbare apps voor het onderwijs in de App Store van Apple te vinden zijn. We verwachten van docenten dat zij de werking van apps aan leerlingen kunnen uitleggen, ook daarvoor is het nodig te kiezen voor één besturingssysteem, dat van de iPad.

3.       Mag ik ook een MacBook of andere laptop van Apple gebruiken?

Nee. Het besturingssysteem van Apple laptops (Mac OS) is anders dan dat van iPad (iOS) en daarmee kunnen ze niet op dezelfde manier door school worden beheerd.

4.       Welke beschermhoes is geschikt voor de iPad?

Het is verstandig om een degelijke beschermhoes aan te schaffen voor uw iPad. De  beschermhoes, die door Centralpoint wordt geadviseerd, is de Urban Armor Gear Metropolis 25,9 cm (10.2") Flip case. Deze hoes wordt aangeboden in de webshop van Centralpoint tegen een gereduceerde prijs.

Beschermhoes inclusief toetsenbord
Indien het fijn gevonden wordt om op een los toetsenbord te typen, dan is een optie om een beschermhoes met toetsenbord in één aan te schaffen. Het adviesmodel in de webshop betreft de ZAGG Rugged Messenger Bluetooth.

Mocht u uw iPad willen verzekeren, dan is een van de vereisten bij het afsluiten van de verzekering dat de iPad voorzien is van een beschermhoes.

5.       Ik kan zo’n iPad niet betalen. Wat nu?

We willen in geen geval dat de aanschaf van een iPad voor ouders een belemmering vormt voor het volgen van onderwijs op onze school. Mocht u dat wel zo ervaren, dan zullen we alles in het werk stellen om samen met u een haalbare regeling te treffen. Stichting Leergeld biedt hierin mogelijkheden  (https://www.leergeldveldhovendekempen.nl).

6.       Ik wil mijn kind liever geen eigen iPad meegeven naar school. Wat nu?

We willen in geen geval dat dit een belemmering vormt voor het volgen van onderwijs op onze school. Onder bepaalde voorwaarden kan er op school (via de mediatheek) een iPad geleend worden. De leerling haalt deze aan het begin van de schooldag op en levert deze aan het einde van de dag weer in. De iPad kan zo wel ingezet worden als hulpmiddel tijdens de lessen, maar niet voor het maken van huiswerk, tenzij dit op school gemaakt wordt. Voor vragen of meer informatie hierover kunt u mailen naar ipad@rythovius.nl.


 


Schoolgids


Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.