>>


Science

Alle brugklasleerlingen krijgen elke week twee uur Techniek. Kies je voor de Sciencestroom, dan krijg je daarnaast nog elke week twee uur Onderzoek & Ontwerpen (O&O).

Ontwerpen voor echte bedrijven

Het vak combineert de harde en de zachte kant van techniek, dus het nadenken over en maken van oplossingen voor technische problemen, bijvoorbeeld het ontwerpen van een speeltoestel. Je leert ook een presentatie geven, een filmpje maken of een verslag schrijven. De opdrachten komen van bestaande bedrijven of instelingen; zo hebben onze leerlingen bijvoorbeeld een broodje bedacht (het Kempisch pikantje), dat ook echt in de schoolkantine werd verkocht.” Afhankelijk van het soort project werk je in het technieklokaal of juist met computers. In een groepje ben je bezig met een project. Als je werk langere tijd moet blijven staan, dan kun je terecht in ons sciencelab.

De opdrachten zijn geschikt om het beste uit jezelf en je groepje te halen. Door net dat stapje extra te zetten, kom je met je groep tot het mooiste resultaat. Als je voor de Sciencestroom kiest ga je mee op excursies en bedrijfsbezoeken. Je hebt één keer per schooljaar een activiteitenweek die over een speciaal onderwerp gaat

Zie de folder voor meer informatie.


Schoolgids

 download pdf

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1 , 5521 CK Eersel

Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.