>>Open Dag

Op zondag 27 januari a.s. vanaf 13.00 uur zijn leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders van harte welkom op de Open Dag van het Rythovius College in Eersel, school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Er is veel te zien en te beleven op de Open Dag. Er zijn demonstraties van vakken, leerlingen kunnen zelf meedoen en op bijeenkomsten geven we je specifieke informatie over bijvoorbeeld het gebruik van iPads, de aanmeldingsprocedure en de begeleiding op onze school. Aan de hand van een duidelijke route maken de bezoekers kennis met het gebouw en met de sfeer die het Rythovius College kenmerkt.

Ruimte voor talent

De een is gek van science, de ander wil extra Engels op niveau volgen. Er zijn ook leerlingen die meer uren aan sport willen besteden en weer anderen krijgen nooit genoeg van dans, drama, tekenen en andere kunstvakken. Alle leerlingen brengen hun eigen talenten en interesses mee. Op het Rythovius maken we ruimte voor die verschillende talenten in bijvoorbeeld de talentstromen sport, kunst en science of in Anglia (extra taalprogramma Engels).

Informatierondes

Veel leerlingen en hun ouders willen graag weten hoe we leerlingen opvangen, hoe de aanmelding in zijn werk gaat, hoe de leerlingenbegeleiding in elkaar steekt, hoeveel lessen je krijgt. Zo zijn er vast nog veel meer vragen.

De antwoorden daarop geven onze medewerkers in korte informatierondes in lokalen. Bovendien is er na afloop van deze rondes de mogelijkheid om individuele vragen met de afdelingsleiders van de eerste klas te bespreken. Ook de medewerkers van de ondersteuning (zorg) staan klaar om individuele vragen te beantwoorden.

De krant voor groep 8

Vrijwel iedereen in de regio ontvangt binnenkort de Open Dag Krant, die speciaal voor deze gelegenheid gemaakt is. Samen met de indrukken die de leerlingen op de Open Dag opdoen krijgen de leerlingen zo een compleet beeld van het Rythovius College. Daarnaast biedt onze website www.rythovius.nl veel informatie over de school en is daar ook te zien hoe de school zich op Twitter en Facebook presenteert.

Welkom

Leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders zijn van harte welkom: zondag 27 januari 2019, 13.00 - 16.00 uur, Rythovius College, Bospoort 1 te Eersel.

Indien u naar aanleiding van dit persbericht vragen heeft, kunt u contact opnemen met het Rythovius College en vragen naar de rector, mevrouw M. van den Hurk. Telefoon 0497-513043 of mvdhurk@rythovius.nl
Schoolgids

 download pdf

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1 , 5521 CK Eersel

Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.