Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium

Leerlingen winnen gouden ticket van het Railcenter


Aan het begin van dit schooljaar hebben de brugklasleerlingen die de talentstroom Science volgen, gewerkt aan het project Artcadia. Bij dit project werken leerlingen in groepjes aan oplossingen voor de fictieve stad Artcadia in 2080. Oplossingen voor mobiliteit, gebouwen, duurzaamheid en water & milieu.

Lois Besseling, Jordy van de Vorst en Dries Noorlag zijn aan de slag gegaan met het thema mobiliteit. Zij kwamen met het idee van de ‘Peregrinus’: een ondergrondse trein die met behulp van water (dus duurzaam) vervoer levert.
Zij wonnen een gouden ticket van het Railcenter in Amersfoort en mochten een dag op bezoek komen en strijden tegen twee andere scholen voor de ultieme Railcenter award.

Tijdens het bezoek hebben ze uitleg gekregen over elektriciteit, spoorwissels en alles over de veiligheid van de spoorwegen en mochten ze zelf een modeltreintje van punt A naar punt B rijden. 

Uiteindelijk was het tijd om het project te presenteren. Helaas niet gewonnen, maar wel complimenten en waardering van de jury voor het idee.Media
  • gouden ticket Railcenter kl

Schoolgids


Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.