Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium

Knappe prestatie 3 havo/vwo Jong Ondernemen


Het jaarlijks ondernemersproject is onderdeel van het vak economie voor onze derdejaars havo – en vwo-leerlingen. Dit jaar was het voor het eerst dat onze leerlingen meededen met het project YES! Van Jong Ondernemen. Het project YES! maakt jongeren ondernemer en helpt bij het ontdekken van hun talenten. 

Tijdens een project van drie maanden starten leerlingen in groepjes een eigen onderneming. De winst uit hun onderneming komt ten goede aan de goede doelen: De Dierenambulance en Kika Kinderfonds. Deze stichtingen hebben de leerlingen zelf uitgekozen. 

De bedrijfjes van de leerlingen verkochten verschillende producten. Denk hierbij aan T-shirts bedrukt met een zelfontworpen logo, sieraden, verse sapjes, tassen, vogelhuisjes en nog veel meer. Met behulp van sociale media en tijdens onze minimarkt op het Rythovius College lukte het de leerlingen om hun producten te verkopen. In deze bijzondere tijd wisten ze gezamenlijk toch een winst van € 1.100,14 uit hun ondernemingen te halen. Docenten Tamara van der Stek en Steffie van Weert zijn trots op de leerlingen! Media
  • yes
Zoeken Tags 

Schoolgids


Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.