Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium

Leerlingen brengen toegankelijkheid in kaart
Leerlingen van het Rythovius College brengen de toegankelijkheid in kaart!

Ervaar hetzelf en doe de checklist!

Wij zitten op het Rythovius College en we kregen de kans om een dagje mee te lopen met het PMB Eersel (Platform voor Mensen met een Beperking gemeente Eersel). Dit hield in dat we gingen kijken hoe het was om een lichamelijke beperking te hebben en hoe je daar in het dagelijks leven mee om gaat. 

Als eerst kregen we uitleg van een ervaringsdeskundige die ons vertelde hoe haar eigen ervaringen zijn. Na deze uitleg kregen we een routebeschrijving met daarop bepaalde plekken in Eersel waar we langs moesten gaan om daar een checklist in te vullen. 

We moesten naar de supermarkt, daar kregen we per persoon 1 euro om iets te kopen. We hadden een rolstoel, blindengeleidenstok en een ooglapje per groepje. Met deze middelen konden we de checklist afvinken. 
Nadat we bij de supermarkt waren geweest, die overigens goede faciliteiten had voor mensen met een beperking, gingen we een rondje lopen en kijken of er voldoende hulpmiddelen waren op straat bij het oversteken voor blinden en mensen in een rolstoel. 

Nadat we dat hadden onderzocht zijn we door gelopen naar een restaurant. Daar kregen we van het PMB Eersel een drankje op hun kosten. Ook daar hebben we de checklist ingevuld en alles zag er net, zoals bij de supermarkt goed uit. Ook hebben we bij het restaurant een brief voor de eigenaar achter gelaten. 

Dit alles vonden wij heel leerzaam en goed om een keer mee te maken. We willen het PMB Eersel bedanken voor deze ervaring. 

Geschreven door:
Sarah Vangheluwe, Robin van Buul en Britt Geerts van het Rythovius College.Media
  • toegang twee

Schoolgids


Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.