Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium

Govert Schilling opent themaweek Big History


Hoe is ons universum ontstaan? Hoe is onze planeet aarde gevormd? Waarom en hoe is het leven ontwikkeld? Waarom wij ons juist in dit deel van het heelal? Hoe heeft de mens kunnen uitgroeien tot de meest dominante soort op deze planeet? Hoe is de mensentaal ontstaan? Hoe veranderde het leven van de mens door de ontdekking van de landbouw? Op 19 t/m 22 april gaan de leerlingen van 3 vwo van het Rythovius College tijdens de themaweek Big History op zoek naar de antwoorden. 

Bij de behandeling van oerknal tot heden legt Big History verbindingen tussen verschillende wetenschappelijke disciplines: van astronomie tot geologie en van psychologie tot cultuurwetenschap. Tijdens de zoektocht naar antwoorden worden de leerlingen geïnspireerd door verschillende lezingen en workshops. Zo is er een mobiel planetarium en wordt de keynote verzorgd door wetenschapsjournalist Govert Schilling, bekend van de televisieseries ‘Govert naar de grenzen van het heelal’ over astronomie en ‘Govert op zoek naar de oorsprong van de mens’ over paleoantropologie. 

Maar we kijken niet alleen terug op 13,8 miljard jaar geschiedenis……we blikken ook vooruit. Wat is nodig om onze aarde leefbaar te houden? Om die reden organiseert Darel Education een masterclass over de energietransitie en gaan oud-leerlingen Giselle en Talitha Menting met onze leerlingen in debat over het klimaat na het tonen van de film ‘A Life on Our Planet’ van David Attenborough. 

Op vrijdag 22 april presenteren de leerlingen de gevonden antwoorden aan elkaar. De themaweek Big History is er om leerlingen te fascineren en te verwonderen over ons universum, onze wereld en onze plaats daarin. 
Meer informatie

Voor meer informatie over de academische activiteiten op het Rythovius College kunt u contact opnemen met afdelingsleider vwo, Bart Schoenmakers: bschoenmakers@rythovius.nl

Media
  • Big History 2

Schoolgids


Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.