Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium

Richtlijnen met betrekking tot het Coronavirus


Het RIVM heeft een nieuwe aanwijzing voor de inwoners van Noord-Brabant gecommuniceerd. (Klik hier voor de volledige tekst).

Inwoners van Noord-Brabant met een verkoudheid, mensen die hoesten of koorts hebben wordt geadviseerd: vermijd sociale contacten zo veel mogelijk. Werk bijvoorbeeld thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar plekken waar veel mensen samenkomen. Mocht je klachten hebben en toch het huis willen verlaten, probeer dan zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. Hiermee verklein je de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden. Bel uw huisarts alleen als uw klachten verergeren.

Het RIVM is bezig een steekproef uit te voeren om na te gaan hoe ver het virus verspreid is in de provincie.

De aangescherpte richtlijnen van het RIVM hebben behoorlijk wat consequenties voor het waarborgen van ons onderwijs. Er is veel lesuitval en er zijn veel kinderen thuis vanwege de aangescherpte richtlijnen.

Wij zijn in afwachting van het RIVM of de richtlijnen versoepeld worden of gehandhaafd blijven. Totdat wij bericht krijgen van het RIVM vragen we u om de richtlijnen nauwkeurig te volgen.

Je dient thuis te blijven indien je:
1. verkouden bent, hoest of koorts hebt. Na het verdwijnen van deze verschijnselen is het verstandig nog 1-2 dagen thuis te blijven;
2. onlangs in contact bent geweest met bevestigde Corona besmette personen. Als het goed is, word je meegenomen in een contactonderzoek van de GGD. Volg de maatregelen van de GGD goed op.

Deze richtlijnen gelden ook voor ouders, verzorgers en kinderen tijdens de ouderavonden. Deze ouderavonden op dinsdag 10 en donderdag 12 maart gaan door. Niet alle docenten kunnen hierbij aanwezig zijn, zij nemen met u contact op om de afspraak telefonisch te doen of een afspraak te maken. U kunt zelf ook gerust contact opnemen via de mail.

Naast de gebruikelijke hygiënemaatregelen die wij handhaven, kiezen we ervoor om u te verwelkomen zonder daarbij de hand te schudden.

We begrijpen dat de maatregelen behoorlijk drastisch zijn, toch vragen we uw begrip hiervoor.

De toetsweek en de meerdaagse reizen gaan vooralsnog gewoon door. Mochten hier veranderingen in komen, dan berichten we u zo spoedig mogelijk.


Media
  • corona

Schoolgids

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.