>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium

Kick-off onderwijsproject Day for Change 3 vwo

Een winstgevend én duurzaam bedrijf opzetten met een lening van maximaal € 20 in slechts negen weken tijd! Begin februari 2020 starten naast 2 mavo, ook leerlingen van 3 vwo met deze uitdaging tijdens het project Day for Change. Komende weken gaan zij hiermee aan de slag en 13 maart pitchen de leerlingen hun ondernemingsplan aan een professionele jury. Dit team van experts wordt vertegenwoordigd door leden van Day for Change, de Rabobank en de directie van het Rythovius College. Door de jury wordt de hoogte het microkrediet bepaald. 

Met de winst uit hun onderneming steunen jongeren microfinancieringsprojecten in ontwikkelingslanden, gericht op het verbeteren van financiële dienstverlening en educatie. Tijdens het project worden jongeren zich bewust van de waarde van geld, zowel in hun eigen leven als in het leven van anderen. Naast bewustwording ontwikkelen ze hun sociale en ondernemende vaardigheden. Ze ervaren dat zij door hun ondernemerschap en creativiteit kunnen bijdragen aan een rechtvaardiger wereld. Binnen het onderwijsproject Day for Change krijgen de leerlingen gastlessen over microkrediet en ondernemen.


Schoolgids


Download

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.