>>

Rythovianen exposeren in het Van Abbe Museum

Donderdag 18 april opende de expositie Radically Mine in het Van Abbe Museum te Eindhoven. Werk van 5 eindexamenleerlingen Beeldende Vorming 5havo/6vwo van het Rythovius College te Eersel is door het Van Abbe geselecteerd en is te zien tijdens deze expositie.  Tijdens de feestelijke opening bleek de (gedeelde) tweede plaats voor onze leerling Jonas Hakkens te zijn! Hij en Donna Jacobs kregen bovendien een zogenaamde wildcard voor de halve finale van de Kunstbende.

Het project Radically Mine geeft leerlingen Beeldende Vorming een bijzondere kans om het museumveld te verkennen en te exposeren in een heus museum. 416 leerlingen van 11 middelbare scholen lieten zich inspireren door kunstwerken uit de collectie van het Van Abbemuseum. Na een kick-off in het najaar in het Van Abbe zijn de leerlingen op school aan de slag gegaan met een eigen kunstwerk met het thema ‘meerstemmigheid’. Er is de afgelopen maanden intensief geschilderd, gezaagd, gefotografeerd en samengesteld, met als resultaat bijzondere werken van kwalitatief hoog niveau!

De werken zijn in school gepresenteerd en de komende tijd is dus een selectie te zien in de expositie Radically Mine in het Van Abbe Museum te Eindhoven. De geselecteerde werken zijn gemaakt door Jiao-Ling Appels, Jonas Hakkens, Donna Jacobs, Ricky de Jong en Karlijn Kuijken.

Er kan nog op hun  werken gestemd worden voor de publieksprijs van Radically  Mine!
Stemmen kan tot 14 juni via https://rm19.vanabbe.nl

De expositie is nog te bezichtigen tot en met 19 juni. 

Sten van Doormalen (6vwo) met zijn werk. 
Schoolgids


 download pdf

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.