U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Zonnepanelen geven Rythovius College energie!
Bericht geplaatst op: 7-12-2016

Je ziet ze steeds meer: zonnepanelen. ‘Zonlicht omzetten in zonnestroom’; aantrekkelijk vanuit het oogpunt van duurzaamheid, milieuvriendelijk en onder de juiste omstandigheden ook financieel gezien interessant.  Dus waarom niet op een school?
Voor het Rythovius College in Eersel in elk geval redenen genoeg om zich te verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van zonne-energie. Expertise werd gevonden in een samenwerking met het Huis van de Brabantse Kempen en van Geffen Electrotechniek uit Eersel. 

Met toekenning van SDE subsidie (Stimulering Duurzame Energie) kon het plan nog voor de zomervakantie uitgevoerd worden.  In juli zijn er 475 zonnepanelen op het dak gelegd, een totaaloppervlak van 800m2. 
De zonnepanelen hebben een productiecapaciteit van 125.000 Wattpiek (Wp), dat levert jaarlijks circa 120.000 kWh op. Voor de beeldvorming, een capaciteit die voldoende is voor circa 35 gezinnen. Voor de school betekent dit dat ongeveer 1/3 deel van het jaarlijks verbruik wordt teruggewonnen.

De leerlingen van de talentstroom science hebben reeds een gastles gehad over de zonnepanelen op hun school tijdens het zonne-energieproject, een bestaand onderdeel van leerjaar 2. Tevens komt er nog een scherm waarop de dagelijkse productie van de installatie wordt weergegeven, wat educatieve mogelijkheden biedt voor meerdere vakken.

Het Rythovius College streeft naar een duurzame, milieuvriendelijke en zonnige toekomst!

Mocht u nog specifieke vragen hebben over het project, dan kunt u deze per e-mail stellen aan dhr. D. Paradiso, dparadiso@rythovius.nl


Terug