U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Een gezondere schoolkantine! – gouden schaal
Bericht geplaatst op: 26-6-2018

Jongeren zijn de toekomst. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Er is door de school en cateraar Markies de afgelopen jaren hard gewerkt om nog meer gezond aanbod in de schoolkantine aan te bieden, zoals fruit, salades en gezonde broodjes. School en cateraar kregen daarbij hulp van de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum.

In juni 2018 heeft het Rythovius College de Gouden Gezonde Schoolkantine Schaal ontvangen van het Voedingscentrum in navolging op de Gezonde Schoolkantine erkenning in 2015. Zilveren en gouden kantines geven gezondere producten een hoofdrol, zonder ongezonde keuzes helemaal te verbannen. In een gouden schoolkantine spreekt de betere keuze voor zich.

-     Het uitgestalde aanbod en het aanbod in de automaten bestaat voor minimaal 80% uit betere keuzes.

-     We bieden groente en fruit aan.

-     Stimuleren van het drinken van water

-     De aankleding van de kantine stimuleert leerlingen onbewust om de betere keuze te maken.

De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. De kantine van het Rythovius College voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines. Ieder jaar wordt het aanbod in de kantine in kaart gebracht met de Kantinescan en wordt de uitkomst aan de directie gerapporteerd.

Meer informatie over de gezonde schoolkantine kunt u vinden op www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantine.Terug