Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium


Pre-Colleges

Tijdens de volgende Pre-Colleges kunnen groep 8-leerlingen kennismaken met de leerstof en de manier van werken in het voortgezet onderwijs. Naast onze talentstromen (kunst, science en sport) bieden wij dit jaar TEA (The English Academy), gymnasium en ondernemen aan:

  Kunst: Ben je creatief, houd je van muziek maken, dansen, toneelspelen, tekenen of mooie kunstzinnige dingen maken, dan is dit Pre-College echt iets voor jou.
 Science: Vind je werken in projecten, samenwerken, problemen oplossen, creativiteit en techniek leuk? Dan is misschien het Pre-College van de Science talentstroom voor jou een goed idee.
 Sport: Ben je sportief en vind je het leuk om nieuwe sporten te ontdekken, dan is het Pre-College sport zeker iets voor jou.
 Gymnasium: Ben je nieuwsgierig van aard en houd je van een uitdaging? Ben je benieuwd naar de verhalen over de Griekse goden en helden? Houd je van taal? Dan
is het gymnasium vast iets voor jou!
• Ondernemen: Ben jij ondernemend? Zou jij later wel je eigen baas willen zijn? Dan is ons Pre-College Ondernemen zeker iets voor jou! Tijdens twee woensdagmiddagen ga je kennismaken met de praktijk. Je gaat ontdekken, problemen oplossen, ideeën omzetten in actie en je eigen product verzinnen. Lijkt dit je wat? Schrijf je dan snel in!
 TEA: TEA (The English Academy) is voor leerlingen die Engels leuk vinden! Tijdens onze lessen gaan wij op een actieve manier verschillende onderwerpen gelinkt aan de Engelse taal bekijken en beleven. Join our Pre-College for some English fun!

Alle Pre-Colleges worden gegeven op een woensdagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur. De datums van de verschillende Pre-Colleges staan vermeld op het inschrijfformulier. 

Leerlingen die willen deelnemen, moeten zich realiseren dat meedoen wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Ze worden ook echt twee keer (kunst, sport, TEA en ondernemerschap) of vier keer (science en gymnasium) verwacht.

Bij de indeling van de leerlingen hanteren we de volgende uitgangspunten:
-  bij meer belangstelling dan plaatsingsmogelijkheden vindt er loting plaats;
-  de leerlingen worden zoveel mogelijk per school ingedeeld;
-  er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de opgegeven voorkeuren.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.Schoolgids


Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.