Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium


Pre-Colleges

Sinds een flink aantal jaren organiseert het Rythovius College de Pre-Colleges waarin de basisschoolleerlingen kennis kunnen maken met het voortgezet onderwijs. Ook dit jaar worden deze Pre-Colleges weer aangeboden. 

De Pre-Colleges zijn vooral gericht op het kennismaken met de leerstof en de manier van werken van de betreffende stroom (gymnasium, kunst, science, sport). Ze zijn bedoeld voor leerlingen uit groep 8 die een bijzondere belangstelling hebben voor het betreffende vakgebied en daarin ook op een behoorlijk niveau mee kunnen doen.

Alle Pre-Colleges vinden op dezelfde data plaats en duren even lang; 2 of 4 bijeenkomsten van 13:30 tot 15:00 uur op woensdagmiddag.

Leerlingen die willen deelnemen, moeten zich realiseren dat meedoen wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Ze verbinden zich ook echt aan twee of vier keer meedoen. 

We vragen de leerlingen om een eerste en een tweede keuze op te geven. Vanwege de beschikbaarheid van plaatsen kunnen we helaas niet garanderen dat we elke eerste keuze kunnen realiseren.

Bij de indeling van de leerlingen hanteren we de volgende uitgangspunten:
- bij meer belangstelling dan plaatsingsmogelijkheden vindt er loting plaats;
- de leerlingen worden zoveel mogelijk per school ingedeeld;
- elke leerling wordt voor slechts één Pre-College geplaatst, tenzij hij vraagt om deelname aan meerdere (dit kunt u dan bij inschrijving op de website aangeven bij Opmerkingen). Deelname is in dat geval alleen mogelijk als er nog plaatsen beschikbaar zijn.

Nu volgt een omschrijving van de vier soorten colleges. Daaronder kunt u zich inschrijven.

Gymnasium

Ben je nieuwsgierig van aard? Gaat het je in de reguliere les vaak niet snel genoeg? Wil je altijd wat meer? Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Ben je benieuwd naar de verhalen over de Griekse goden en helden? Hou je van taal? Dan is het gymnasium vast iets voor jou!

Kunst

Ben je creatief, houd je van muziek maken, dansen, toneelspelen, tekenen of mooie kunstzinnige dingen maken, dan is dit Pre-College echt iets voor jou.

Science

Vind je werken in projecten, samenwerken, problemen oplossen, creativiteit en techniek leuk? Dan is misschien het Pre-College van de Science talentstroom voor jou een goed idee. 

Sport

Ben je sportief en vind je het leuk om nieuwe sporten te ontdekken, dan is het Pre-College sport zeker iets voor jou. 

 

Inschrijven

De inschrijving voor de pre-colleges is gesloten.

U kunt eventueel een e-mail sturen naar info@rythovius.nl om te informeren of er nog een plaats beschikbaar is.

Schoolgids

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.