>>


Kennismaken

Een school kiezen na de basisschool... misschien best moeilijk en spannend. Onze school organiseert verschillende activiteiten voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders om te ontdekken of het Rythovius iets voor hen is.

Talentendag

Vrijdag 11 oktober 2019 kunnen de leerlingen van groep 8 van de basisscholen deelnemen aan de elfde editie van  de Talentendag op het Rythovius College Ze volgen interactieve kennismakingslessen en krijgen zo alvast een kijkje in de keuken van de school.

Pre-colleges

Vanaf woensdag 23 oktober 2019 gaan de speciale pre-colleges van start, waarin leerlingen uit groep 8 door het volgen van een aantal voor hen georganiseerde lessen een voorproefje krijgen wat hun te wachten staat. Informatie over de pre-colleges voor 2019-2020 ontvangen de leerlingen aan het begin van het nieuwe schooljaar via hun basisschool. Indien basisscholen geen informatie verstrekken kunnen leerlingen of ouders een mailtje sturen naar info@rythovius.nl om die informatie te krijgen.

Open Dag

Op zondag 26 januari 2020 vanaf 13.00 uur zijn leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders van harte welkom op de Open Dag van het Rythovius College in Eersel. Er is veel te zien en te beleven op de Open Dag. Er zijn demonstraties van vakken, leerlingen kunnen zelf meedoen en er zijn bijeenkomsten waar informatie gegeven wordt over bijvoorbeeld het gebruik van iPads, de aanmeldingsprocedure en de begeleiding op onze school. Aan de hand van een duidelijke route maken de bezoekers kennis met het gebouw en met de sfeer die het Rythovius College kenmerkt.

Ruimte voor talent

De een is gek van science, de ander wil extra Engels op niveau volgen. Er zijn ook leerlingen die meer uren aan sport willen besteden of Grieks en Latijn willen leren en weer anderen krijgen nooit genoeg van dans, drama, tekenen en andere kunstvakken. Alle leerlingen brengen hun eigen talenten en interesses mee. Op het Rythovius hebben we ruimte voor die verschillende talenten voor iedereen die kiest voor één van de talentstromen sport, kunst en science, voor het gymnasium of voor Anglia (extra taalprogramma Engels).

Informatierondes

Veel leerlingen en hun ouders willen graag weten hoe ze worden opgevangen op hun nieuwe school, hoe de aanmelding in zijn werk gaat, hoe de leerlingenbegeleiding in elkaar steekt, hoeveel lessen een leerling krijgt en nog veel meer van dat soort vragen.

Het antwoord daarop wordt gegeven in korte informatierondes in lokalen waarin medewerkers ingaan op al deze vragen. Bovendien is er na afloop de mogelijkheid om individuele vragen met de afdelingsleiders van de eerste klas te bespreken. Ook de medewerkers van de ondersteuning (zorg) staan klaar om individuele vragen te beantwoorden.

De krant voor groep 8

Iedereen in de regio ontvangt in januari de Open Dag Krant die speciaal voor deze gelegenheid gemaakt wordt. Samen met de indrukken die de leerlingen op de Open Dag opdoen krijgen de leerlingen zo een compleet beeld van het Rythovius College.

Welkom

Leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders zijn daarom van harte welkom op zondag 26 januari 2020, 13.00 – 16.00 uur op het Rythovius College, Bospoort 1 te Eersel.


Schoolgids


Download

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.