Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium


Kennismaken

Een school kiezen na de basisschool... misschien best moeilijk en spannend. Onze school organiseert verschillende activiteiten voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders om te ontdekken of het Rythovius iets voor hen is.

Talentendag

Tijdens de Talentendag kunnen leerlingen van groep 8 van de basisscholen interactieve kennismakingslessen volgen en krijgen zo alvast een kijkje in de keuken van de school.De Talentendag vindt  plaats in oktober.

Pre-colleges

In oktober gaan de speciale pre-colleges van start, waarin leerlingen uit groep 8 door het volgen van een aantal voor hen georganiseerde lessen een voorproefje krijgen wat hun te wachten staat. Informatie over de pre-colleges voor 2020-2021 ontvangen de leerlingen aan het begin van het nieuwe schooljaar via hun basisschool. Indien basisscholen geen informatie verstrekken kunnen leerlingen of ouders een mailtje sturen naar info@rythovius.nl om die informatie te krijgen.

Open Dag Rythovius College

26 januari 2020

Op zondag 26 januari a.s. vanaf 13.00 uur zijn leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders van harte welkom op de Open Dag van het Rythovius College in Eersel, school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Er is veel te zien en te beleven op de Open Dag. Er zijn demonstraties van vakken, leerlingen kunnen zelf meedoen en tijdens informatierondes worden de verschillende niveaus, de aanmeldingsprocedure, de begeleiding op onze school en het gebruik van iPads toegelicht. Aan de hand van een uitgestippelde route maken de bezoekers kennis met het gebouw en vooral met de sfeer die het Rythovius College kenmerkt. 

Ruim aanbod

De een is gek van science, de ander houdt van Engels. Er zijn ook leerlingen die meer uren aan sport willen besteden en weer anderen krijgen nooit genoeg van dans, drama, beeldende vormgeving en muziek. Alle leerlingen brengen hun eigen talenten en interesses mee. Op het Rythovius maken we hiervoor ruimte door naast de reguliere vakken bijvoorbeeld de talentstromen sport, kunst en science aan te bieden en Anglia (extra Engels).

Informatierondes

Ouders willen graag weten hoe we leerlingen opvangen, hoe de aanmelding in zijn werk gaat, hoe de leerlingbegeleiding in elkaar steekt, hoeveel lessen er gegeven worden. 

Deze zaken worden door onze medewerkers uitgelegd in korte informatierondes in lokalen. Ook is er de mogelijkheid om individuele vragen te stellen aan de afdelingsleiders, leerlingcoördinatoren en medewerkers van de ondersteuning (zorg).

Open Dag Krant

Vrijwel iedereen in de regio ontvangt de Open Dag Krant, die speciaal voor deze gelegenheid gemaakt is, in de brievenbus. Samen met de indrukken die de leerlingen op de Open Dag opdoen krijgen de leerlingen zo een compleet beeld van het Rythovius College. Daarnaast bieden onze website www.rythovius.nl, Twitter en Facebook veel informatie over de school.

Welkom

Leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders zijn van harte welkom: zondag 26 januari 2020, 13.00 - 16.00 uur, Rythovius College, Bospoort 1 te Eersel.


Schoolgids

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.