Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium

 Algemeen

1. Welk device is geschikt?
Een geschikt device is een:
Apple iPad;
Windows-laptop;
Windows 2-in-1 laptop (2-in-1 betekent een tablet en laptop in één apparaat).

iPad
Met een iPad uit minimaal de 6de generatie (2018),  kan uw kind zeker 3 jaar vooruit. Er is minimaal 32 GB opslagcapaciteit nodig. De optie 4G is op school niet nodig, want er is overal Wifi.

Laptop of 2-in-1 laptop
De laptop of 2-in-1 laptop dient Windows als besturingssysteem te hebben. Dit zijn de minimale eisen :
Intern geheugen: minimaal 4 GB werkgeheugen
Harddisk: 128GB SATA HD (voorkeur SSD)
Wifi netwerk: Draadloze netwerkadapter 802.11 g/n met 5 GHz frequentie.
Batterij: Batterij met een actieve gebruiksduur van tenminste 6 uur
Beeldscherm: 11,6 – 15 inch
Besturingssysteem: Windows 10/11
De laptops, die aangeboden worden in de webshop van The Rent Company, voldoen aan bovenstaande eisen.

Microsoft Office 365 wordt gratis geleverd aan  onze leerlingen, zodra de leerling start op onze school. Office 365 werkt zowel op de laptops als op de iPad. Het Rythovius College gebruikt het Office 365 pakket met het Student Advantage-programma. 

2. Mag ook een MacBook van Apple of een Chromebook meegenomen mee naar school? 
Dat raden wij niet aan. Het besturingssysteem van Apple laptops (Mac OS) en Chromebooks (ChromeOS) is anders dan dat van iPad (iOS) en de laptops (Windows) en wordt op school niet ondersteund.

3. Is een beschermhoes noodzakelijk?
Het is verstandig om een degelijke beschermhoes aan te schaffen voor het device van uw kind. Bij de device van The Rent Company zit een beschermhoes inbegrepen, dat is verplicht i.v.m. de verzekering.

4. Ik kan een eigen device niet betalen. Wat nu?
We willen in geen geval dat de aanschaf van een device voor ouders een belemmering vormt voor het volgen van onderwijs op onze school. Mocht u dat wel zo ervaren, dan zullen we alles in het werk stellen om samen met u een haalbare regeling te treffen. Stichting Leergeld biedt hierin mogelijkheden: https://www.leergeldveldhovendekempen.nl.

5. Ik wil mijn kind liever geen eigen device meegeven naar school. Wat nu?
We willen in geen geval dat dit een belemmering vormt voor het volgen van onderwijs op onze school. Onder bepaalde voorwaarden kan er op school (via de mediatheek) een iPad geleend worden. De leerling haalt deze aan het begin van de schooldag op en levert deze aan het einde van de dag weer in. De iPad kan zo wel ingezet worden als hulpmiddel tijdens de lessen, maar niet voor het maken van huiswerk, tenzij dit op school gemaakt wordt. Voor vragen of meer informatie hierover kunt u mailen naar ipad@rythovius.nl.


Schoolgids


Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.