Volg ons ook!
>>
  • Mavo
  • Havo
  • Atheneum
  • Gymnasium

 Veelgestelde vragen

Website

Hoe kan ik inloggen op het afgeschermde deel van de website?
Als ouder van een leerling op onze school kunt u via het slotje boven aan de pagina inloggen op deze site. Inloggen kan met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord dat u gebruikt voor Magister. Heeft u een kind op school, maar geen Magister account, dan kunt u deze aanvragen door een e-mail te sturen naar applicatiebeheer@rythovius.nl

Magister

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat nu?
Ouders kunnen bij applicatiebeheer de gebruikersnaam opvragen. Het wachtwoord kan worden opgevraagd via de link ‘wachtwoord vergeten?’ in het aanmeldscherm van Magister. U ontvangt een mailtje op het bij ons geregistreerde-mail-adres, met daarin een link om een nieuw wachtwoord aan te maken.
PAS OP: Na 5x een verkeerd wachtwoord en/of gebruikersnaam te hebben ingevoerd wordt het account geblokkeerd. Daarom raden we u aan, mocht het inloggen na een paar keer niet lukken, om direct een nieuw wachtwoord aan te vragen via de link ‘wachtwoord vergeten’.

Mijn account is toch geblokkeerd, wat nu?
Ouders kunnen een mail sturen naar applicatiebeheer@rythovius.nl met het verzoek de blokkering op te heffen. Vermeld in de mail uw gebruikersnaam.

Kan ik mijn wachtwoord wijzigen?
Het wachtwoord kan gewijzigd worden onder ‘Mijn instellingen’ (tandwieltje).

Ik heb meerdere kinderen op school, krijg ik dan ook meerdere gebruikersnamen?
Nee, dat is niet nodig. Na het aanmelden kunt u linksboven in Magister kiezen van welk kind u de gegevens wilt bekijken.

Driehoeksgesprek

Ik ben mijn inloggegevens kwijt, wat nu?       
Gebruikersnaam vergeten? In de uitnodiging wordt uw gebruikersnaam nogmaals weergegeven. Het wachtwoord kan worden opgevraagd via de link ‘wachtwoord vergeten?’ in het aanmeldscherm van Magister. U ontvangt een mailtje op het bij ons geregistreerde mailadres, met daarin een link om een nieuw wachtwoord aan te maken. 
PAS OP: Na 5x een verkeerd wachtwoord en/of gebruikersnaam te hebben ingevoerd wordt het account geblokkeerd. Daarom raden we u aan, mocht het inloggen na een paar keer niet lukken, om direct een nieuw wachtwoord aan te vragen via de link ‘wachtwoord vergeten’. 

Mijn account is toch geblokkeerd, wat nu? 
Ouders kunnen een mail sturen naar applicatiebeheer@rythovius.nl met het verzoek de blokkering op te heffen. Vermeld in de mail uw gebruikersnaam. 

Kan ik mijn wachtwoord wijzigen? 
Het wachtwoord kan gewijzigd worden onder ‘Mijn instellingen’ (tandwieltje). 

Ik heb meerdere kinderen op school, krijg ik dan ook meerdere gebruikersnamen? 
Nee, dat is niet nodig. Na het aanmelden kunt u linksboven in Magister kiezen van welk kind u de gegevens wilt bekijken. 

Ik log in, maar kan de inschrijfmogelijkheid niet vinden op het beginscherm. Wat doe ik niet goed?
Wanneer u inlogt met de code van uw zoon/dochter verschijnt de inschrijfmogelijkheid voor de ouderavond niet op het scherm. U moet dus inloggen als ouder. Ziet u dan nog geen Ouderavond in het menu staan, dan kan het zijn dat beide ouders beschikken over een ouderaccount. Ouderavond is in het menu alleen zichtbaar bij één van de ouders. Mocht u deze optie niet zien, schrijft u zich dan in via het account van uw (ex-)partner.

Ik kan maar op 1 dagdeel, kan daar rekening mee gehouden worden?
We vragen u twee beschikbaarheden aan te geven. We bieden een voorkeur mogelijkheid voor een dagdeel aan. We zullen ons best doen rekening te houden met uw voorkeur. Dit kunnen we echter niet garanderen, omdat een dagdeel vol kan zijn. Wanneer u maar 1 beschikbaarheid opgeeft en dit dagdeel is vol, dan wordt u op een willekeurig ander dagdeel uitgenodigd.

Mijn ex-partner heeft een uitnodiging ontvangen, maar ik niet. Kan ik toch deelnemen aan de ouderavond? 
Wij kunnen u op de ouderavonden geen twee aparte gesprekken aanbieden, gezien de totale hoeveelheid gesprekken die ingepland moeten worden. U heeft dus als optie het gesprek samen te volgen; als dat in uw situatie geen optie is, dan kan één van u buiten de ouderavonden om een aparte afspraak met de mentor maken voor een tweede gesprek.

Mijn kind is 18 en ik heb geen uitnodiging ontvangen. Hoe kan ik me toch inschrijven?
Uw kind kan toestemming verlenen dat u de gegevens kunt inzien via uw ouderaccount. Dit kan hij/zij zelf aangeven in de instellingen (het kleine tandwieltje) van zijn/haar eigen Magister leerling-account. Vervolgens kunt u een verzoek mailen naar ouderavond@rythovius.nl om de uitnodiging alsnog te verzenden.

Meer informatie
Informatie over de driehoeksgesprekken vindt u onder Ouders nadat u op de site van school bent ingelogd. U kunt de handleiding ook raadplegen via de site www.rythovius.nl. Bovenstaande en andere veelgestelde vragen zijn terug te vinden onder Contact.

Heeft u toch nog vragen over het inschrijven voor ouderspreekuren, dan kunt u contact opnemen met:  ouderavond@rythovius.nl

Laatst bijgewerkt: 29 november 2023


Schoolgids


Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1, 5521 CK Eersel
  
Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.